Apa

_

Apa

_

Designul, constructia si reabilitarea retelelor de apa si canalizare reprezinta una dintre meseriile noastre de suflet. Dovada a fidelitatii noastre sta numarul mare de lucrari pe care le executam in continuare in acest domeniu, chiar daca acum activitatile noastre sunt mult diversificate.

Executie

La inceputul activitatii noastre, executia retelelor de apa si canalizare s-a facut prin metoda clasica, cu sapatura deschisa.
Ulterior, s-a realizat retehnologizarea companiei cu utilaje performante simultan cu calificarea inalta a muncitorilor nostri, pentru executia lucrarilor de apa prin metode fara sapatura: foraj orizontal dirijat si pipe jacking. Tehnicile fara transee permit trecerea pe sub obstacole (autostrazi, rauri, cai ferate), fara distrugeri majore.
Daca in urma cu 20 de ani aceste metode putin invazive se utilizau numai pentru lucrari de apa si canalizare, in timp, aplicarea lor s-a extins si pentru lucrari de gaz, lucrari termice, electrice sau cu fibra optica. Diametrele conductelor montate de noi pot ajunge pana la 2500 mm.

Servicii

Inspectia video reprezinta o solutie de diagnostic pe care ACVATOT o propune pentru verificarea starii retelelor. Realizata cu ajutorul unei camere video teleghidate, aceasta tehnica permite identificarea unor anomalii de functionare ale retelelor: coroziuni, scurgeri, sparturi, infiltratii, colmatari. Prin intermediul acestei metode se realizeaza diagnoza conductei, un control de fezabilitate inaintea inceperii lucrarilor de reabilitare sau de verificare a lucrarilor noi.

Hidrocuratarea este o tehnologie aplicata pentru inlaturarea depunerilor de pe retea cu ajutorul unui jet de apa sub presiune. Capetele speciale de curatare sunt adaptate in functie de particularitatile lucrarii de efectuat : diametrele retelei, gradul de colmatare. ACVATOT asigura curatarea retelelor de canalizare cu diametre cuprinse intre 50 mm si 1.600 mm, inclusiv desfundarea si spalarea mecanizata a acestora, precum si curatarea si vidanjarea decantoarelor, cuvelor, rezervoarelor sau foselor septice.